Tal Memorial til æ for tidligere verdensmester Mikhael Tal, trollmannen fra Riga, arrangeres for 4.åpåad i Moskva ifbm Tals føsdag 9.november.
Det meste av verdenseliten er samlet til det som blir åts sterkeste turnering. Kun bulgareren Topalov mangler. Vi spiller 9 runder alle mot alle. Russerne legger tydeligvis mye prestisje i turneringen som har støfra øte politiske hold, og vi er innkvartert påtorslagne Ritz-Carlton næKreml.
Jeg er hø rangert av deltagerne og deler vel favorittstempelet med regjerende verdensmester inderen Vishy Anand, tidligere verdensmester russeren Vladimir Kramnik og armeneren Levon Aronian.
I gådagens trekning var jeg heldig og fikk startnummer 1, akkurat som i Nanjing i Kina i forrige måd. Startnummer 1-5 fåfordelen av 5 hvite og 4 sorte partier.
Jeg begynner med to hvite påad og i dagens 1.runde møjeg Kramnik som når nummer 5 påerdensrankingen.
Han overrasket meg litt i åingen, og jeg kom dessverre litt skjevt ut.
Senere bø partiet frem og tilbake og begge spilte i perioder for åinne. I femte spilletime var jeg litt for optimistisk og endte opp med ååe forsvare meg bå aktivt og presist for åerge remis og et halv poeng etter 6 timers intens kamp.
Ikke helt hva jeg hadde håt påorhå, men ogsåe andre partiene endte uavgjort og alle deltagerne ligger dermed likt førgendagens 2.runde .Jeg møden kreative og uberegnlige russeren Alexander Morozevich.

Magnus Carlsen, Moskva 5.november 2009