Arctic Midt i Måneden - Resultatsesong og markedsreaksjoner

Resultatsesongen er straks i mål, og Albert Collett har fått besøk i studio av forvalter Sindre Sørbye og analytiker Arild Huitfeldt for å oppsummere resultatene i de nordiske markedene.

Sammen tar de et dypdykk i norske energiselskaper der de ser på «de tre store», Equinor, Aker BP og Vår Energi, og reaksjon i markedet da disse la frem tallene. Shipping fortsetter å prege overskriftene, og med sterke fundamentale forhold innen flere shippingsegmenter, kombinert med utfordringer knyttet til Panama- og Suez-kanalen, ser forvalterteamet mange spennende investeringsmuligheter. Avslutningsvis må vi en tur innom forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen, som fortsetter å levere solide tall, og god avkastning for flere av Arctics fondsporteføljer.

Dette er hovedtemaene i månedens utgave av Arctic Midt i Måneden – episoden kan ses på våre nettsider eller høres der du ellers finner dine podcaster.

Latest news

  1. Arctic Asset Management -

    Markedskommentar Mars 2024

    Mars ble en bra børsmåned internasjonalt, og det var bredde i oppgangen med alle sektorer i S&P500 og nær alle sektorer på Oslo Børs og i Norden opp. En god måned også for kreditt, med stigning i DNBs Nordiske High Yield indeks og fall i kredittpåslagene både i USA og Europa. Sentralbankene signaliserte reduserte forventninger til fremtidige rentekutt, og ble mer tydelige på når første rentekutt kommer. Markedet priset som følge inn færre rentekutt enn tidligere.