Arctic Midt i Måneden - Tech & Oljeservice

Januar 2023

Teknologiselskaper over hele verden opplevde kraftig, negativ kursutvikling i fjor. Oljeservice, på sin side, har som bransje også vært i kraftig motgang helt siden den siste oljesyklusen toppet ut i 2014. Nå er det flere faktorer som tyder på at man igjen kan være på vei inn i en ny supersyklus. Kan teknologi og oljeservice bli vinnerne på Oslo Børs i 2023?

Dette er temaet når investeringsdirektør Albert Collett er tilbake med årets første episode av Arctic Midt i Måneden, i samtale med aksjeforvalter Tore Mengshoel og aksjeanalytiker Arild Huitfeldt.

Latest news

  1. Arctic Asset Management -

    Markedskommentar Mars 2024

    Mars ble en bra børsmåned internasjonalt, og det var bredde i oppgangen med alle sektorer i S&P500 og nær alle sektorer på Oslo Børs og i Norden opp. En god måned også for kreditt, med stigning i DNBs Nordiske High Yield indeks og fall i kredittpåslagene både i USA og Europa. Sentralbankene signaliserte reduserte forventninger til fremtidige rentekutt, og ble mer tydelige på når første rentekutt kommer. Markedet priset som følge inn færre rentekutt enn tidligere.

  2. Arctic Asset Management -

    Markedskommentar Februar 2024

    Bedring i makroøkonomiske nøkkeltall ga oppgang for både statsrenter og aksjemarked i februar. Den nordiske Vinx-indeksen, amerikanske S&P 500 og verdensindeksen viste god månedsavkastning, mens det norske aksjemarkedet (OSEFX i NOK) berget seg på riktig side av streken i februar. Som i 2023, var det spredning i feltet der noen få, store aksjer sto for mye av avkastningen.