Fonderna som skall marknadsföras är i första hand två globala healthcare UCITS fonder som förvaltas av ett team med gott track record. Den globala läkemedels- och bioteknikfonden Arctic Aurora LifeScience startades i maj 2016 och nu utökas fondutbudet med ytterligare en fond, en ren bioteknikfond. Existerande fonden Arctic Aurora LifeScience har haft en mycket god avkastning och har även slagit sitt benchmark sedan inception. Huvudsakliga investerare är institutioner och förvaltat kapital uppgår till ca 2.2 miljarder SEK. I Oslo förvaltas ytterligare sex fonder inriktade på nordiska och norska aktier samt obligationer och räntor. Totalt AUM uppgår till 22 miljarder NOK.

Målet för Dig som arbetar som Institutional Sales är att nå nya investerare som kan bidra till att höja förvaltat kapital i fonderna samt att ge professionell service till befintliga investerare. Fokusmarknad kommer inledningsvis vara Sverige, varefter nya marknader utanför Norge kan tas in eftersom. Förutom Life science-fonderna skall de av Arctics övriga fonder introduceras selektivt till svenska investerare där det bedöms finnas intresse.

Det är viktigt att Du i din roll som Sales vill ta ett helhetsperspektiv. Funktionen innefattar inte enbart introduktioner och uppföljningssamtal utan i rollen förväntas du även att ansvara för exponeringen av fonden utåt i ett bredare sammanhang, såsom för marknadsföring och uppföljning på digitala plattformar och kundarrangemang, marknadsföringsmaterial samt allmän omvärldsbevakning avseende mötesplatser/plattformar där fonderna skulle kunna marknadsföras. Arbetet sker i nära samarbete med förvaltningsteamet och säljteamet i Oslo

Vi ser detta som en heltidstjänst och ser positivt på att den intresserade kan utvecklas med teamet i Stockholm och även öka sin kunskap inom Life science-sektorn, med syftet att bygga förståelse för nyhetsflödet och därmed kunna vara än mer professionell i kundkontakten.

Relevant akademisk utveckling och erfarenhet från kapitalmarknaden är krav. Du kan ha en bakgrund som fondsäljare, från Private Banking, Family Offices eller andra relevanta roller. Viktigt är att vara relationsbyggande och kommunikativ och professionell i dialogen. Du bör trivas med att arbeta i en säljande roll. Önskvärt är ett upparbetat nätverk av potentiella investerare. Mycket av marknadsföring och information kring fonderna sker idag via sociala media, varför erfarenhet och intresse av digitala medier är viktigt. Som person är du en genuin lagspelare som inte räds att arbeta mycket och som tycker om att arbeta i ett mindre team med stor entusiasm, entreprenörskänsla och positiv attityd.

Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Arctic Asset Management med Novare. Klicka på ”Ansök nu” och bifoga ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande och vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanna Wennersten, susanna.wennersten@novare.se. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.

Apply here

Tjänsten är baserad i Stockholm, Regeringsgatan 38

För mer information on Arctic Asset Management, besök www.arctic.com/aam

För mer information om life science fonden, besök www.arctic.com/arcticauroralifecience

Fonden Arctic Aurora LifeScience finns också på LinkedIn.