AP til ny kamp om pensjon - pensjon fra første krone

Med Frp ute av regjering prøver Arbeiderpartiet å skape nytt flertall for prinsippet om at pensjon skal gis fra første opptjente krone.

Forslaget er blant seks forslag som Ap la fram for Stortinget torsdag. Det er fjerde gang på knapt to år Ap fremmer det samme forslaget.

– Dette er en måte å påpeke en grunnleggende urimelighet på. Denne saken er grundig utredet, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.
I 2018 ble det holdt en egen høring om saken i Stortinget.
Men til nå har Ap hatt regjeringsflertallet mot seg. Etter Frps regjerings-exit åpner det seg imidlertid en ny mulighet, mener Støre.

– Dette er et forslag som Frp sier de har sans. Dette ville jo vært en mulighet for dem til å si at ja, dette stemmer vi for, sier han.
I Stortinget torsdag gjorde Frp det imidlertid uttrykkelig klart at de ikke kommer til å stemme for noen av de mange løse forslagene til resten av opposisjonen.
Ikke overraskende, men ryddig, mener Støre.

– Det var nyttig å få dette avklart. Men det betyr jo at på områder der man kunne rettet opp store skjevheter, der velger Frp ikke å gjøre noe, sier Ap-lederen, som garanterer at dersom de rødgrønne vinner valget i 2021, vil pensjon fra første krone stå høyt på agendaen.

NTB 30.01.2020

AP til ny kamp om pensjon - pensjon fra første krone