Vi söker en junior finansanalytiker till förvaltningsteamet på Arctic Asset Management i Stockholm. I Stockholm förvaltas den globala läkemedelsfonden Arctic Aurora LifeScience. Teamet, som har gedigen erfarenhet både inom kapitalförvaltning och medicin och ett stort nätverk inom såväl internationell finansmarknad som läkemedelsindustri, har framgångsrikt förvaltat fonden sedan starten 2016. Man planerar nu att expandera fondutbudet med ytterligare en fond och behöver öka analyskapaciteten och söker därför en analytiker.

Rollen är en spännande möjlighet att utvecklas inom analysområdet i stort och hälsovårdssektorn specifikt.

Förvaltningsteamet i Stockholm analyserar och investerar för fondens räkning i huvudsakligen publika bolag verksamma inom hälsovårdssektorn i USA och Europa. Fokus ligger på sektorerna bioteknik och läkemedel. I rollen som finansanalytiker kommer dina arbetsutppgifter bland annat involvera:

  • Aktieanalys, fallstudier och kartläggningar. ESG analys.
  • Arbete med företagsvärderingsmodeller och databaser i ffa Excel.
  • Uppdatering och framtagande av marknadsföringmaterial såsom presentationer i Powerpoint, inlägg på sociala media etc
  • Assistera vid administration av aktieportföljen

Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har ett par års erfarenhet av analysarbete på fond eller investment bank och har en akademisk examen med finansiell inriktning/industriell ekonomi. Har du även erfarenhet eller utbildning inom medicin/biologi är det en fördel. För att trivas i rollen tror vi att du har ett genuint intresse för aktiemarknaden, näringslivet och ekonomin i stort, och gärna även intresse för medicin. Du har gedigen erfarenhet av Excel och god kunskap om aktievärdering. Goda kunskaper i engelska.

Som person är du självgående och har ett personligt driv. Du är noggrann och strukturerad och tar ansvar för leverans med hög kvalitet inom givna deadlines. Vidare ser vi att du är proaktiv, kommunikativ och utvecklingsorienterad samt drivs av att agera i en engagerad och teamorienterad miljö.

Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Arctic Asset Management med Novare. Klicka på ”Submit” och bifoga ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande och vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanna Wennersten, susanna.wennersten@novare.se. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.

Apply here

 

Tjänsten är baserad i Stockholm, Regeringsgatan 38

För mer information om fonden www.arctic.com/arcticauroralifescience. Fonden finns också på LinkedIn.