Av Nora Rydne, Dagens Næringsliv

Arctic Fund Management stikker av med seieren i DNs porteføljekonkurranse i 2019. I løpet av 2019 har de hatt en avkastning på 31,7 prosent på porteføljen sin.

Dersom du hadde investert 10.000 kroner i Arctics portefølje i 2019, hadde du altså sittet igjen med rett over 13.700 kroner i dag.

DNB Markets sikret annenplassen med en avkastning på 21,1 prosent. Alfred Berg Kapitalforvaltning fikk en avkastning på 20,3 prosent, mens Sparebank 1 Markets er å finne på sisteplass med en avkastning på 19,2 prosent.

Alle de fire deltagerne slo hovedindeksen på Oslo Børs, som i 2019 var på 17,8 prosent.

Vunnet 7 av 9 runder

– Det er alltid hyggelig å vinne en konkurranse. Nå har vi vunnet syv av ni år, så det viser vel at vi har litt greie på aksjevalg, sier Arctic-forvalter Albert Collett.

I fjor var det forvalter Alexander Larstedt Lager som hentet hjem seieren for Arctic Fund Management. Den gang vant de med en avkastning på 8,3 prosent.

Collett skal lede Arctics portefølje også i år. I den første uken er både Yara, Norsk Hydro og Grieg Seafood å finne i porteføljen.

Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv

>> ARCTIC STIKKER AV MED PORTEFØLJESEIEREN IGJEN

Past performance is no guarantee for future returns. Future returns depend on the market, fund manager skill, fund risk level, costs, among others. Performance may become negative due to losses and it may vary considerably within periods.