Arctic Fund Management stikker av med seieren i DNs porteføljekonkurranse. I løpet av 2019 har porteføljen plukket ut av Alberg og hans team hatt en avkastning på 31,7 prosent.

DNs Ukeportefølje er en teoretisk øvelse hvor representanter fra de største Investeringsbankene konkurerer gjennom et år på til enhver tid å velge de mest lovende aksjene. Konkurransen er uten handelskostnader eller andre faktorer. 

Albert Collett har med seieren i 2019 vunnet denne konkurransen hele 7 av de siste 9 årene.

– Det er alltid hyggelig å vinne en konkurranse, men her er det tre ting som er vitkig å huske på, sier Arctic-forvalter Albert Collett. Det første er at dette handler om et teamarbeid, hvor hele investeringsavdelingen til Arctic bidrar. Det andre er at dette handler om analyse og svært god forståelse av de selskapene vi investerer i. Det siste er langsiktighet, og at det er den jobben som gjøres over tid som er det viktig. Derfor er det spesielt gøy at vi vinner denne nå for syvende gang av de ni årene vi har vært med.

DNB Markets sikret annenplassen med en avkastning på 21,1 prosent. Alfred Berg Kapitalforvaltning fikk en avkastning på 20,3 prosent, mens Sparebank 1 Markets er å finne på sisteplass med en avkastning på 19,2 prosent. Alle de fire deltagerne slo hovedindeksen på Oslo Børs, som i 2019 var på 17,8 prosent.

Albert Collett skal lede Arctic Fund Managements portefølje også i 2020. I årets aller første uke er både Yara, Norsk Hydro og Grieg Seafood å finne i porteføljen.

 

Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv

>> Arctic stikker av med porteføljeseieren igjen

 

DNs Ukeportefølje er en teoretisk portefølje som det ikke er mulig å investere i som eget produkt. Albert Collett leder fondet Arctic Norwegian Equities hvor du vil få eksponering på flere av de selskapene som teamet til enhver tid analyserer. 

Invester i Arctic Norwegian Equities i din Aksjesparekonto eller IPS, eller bli kunde av Arctic på 2 minutter med bruk av BankId.

Arctic Norwegian Equities is a equity fund managed by Albert Collett and Alexander Lagersted Lager. The fund invests in the Norwegian stock market and the funds "I" share class, has since inception in November 2010 had a performance of  150% - 35% ahead of the funds benchmark.  

Past performance is no guarantee for future returns. Future returns depend on the market, fund manager skill, fund risk level, costs, among others. Performance may become negative due to losses and it may vary considerably within periods.