Investeringsteam Oslo

Albert Collett

Investeringsdirektør (CIO)

Mobil: +47 92890041

Albert har jobbet i finanssektoren siden 1994 og begynte i Arctic Asset Management som en av grunnleggerne i 2010. Albert jobbet tidligere for Alfred Berg (1998-2010) som Nordic Head of Fundamental Equity. Han var medlem av Nordic Executive Committee og har hatt ulike stillinger som porteføljeforvalter og analytiker. I perioden 2002 - 2010 hadde han blant annet ansvaret for norske aksjer, danske aksjer og Alfred Bergs nordiske portefølje.

Albert har i sin karriere mottatt flere priser for sin forvaltning inkludert Lipper Excellence Award, Morningstar Award og anerkjennelse fra Wall Street Journal. Albert er en GTI-utdannet fra Göteborg og en BSc. (Hon) fra Strathclyde Business School.

Les mer

Alexander Larstedt Lager

Porteføljeforvalter

Alexander begynte som analytiker i Arctic Asset Management i 2014 og har vært porteføljeforvalter siden 2017. Alexander har en mastergrad i økonomi og bedriftsøkonomi fra Norges Handelshøyskole (NHH), med en master i finans. Han er sertifisert ESG analytiker fra den europeiske finansanalytikerforeningen EFFAS i 2022. Han deltok på oljefondet NIBM sin sommerskole i 2013 og gikk det internasjonale IB-programmet ved St.

Olav i Stavanger.

Les mer

Arild Fredrik Huitfeldt

Equity analyst

Arild startet i Arctic Asset Management i 2016. Han har tidligere jobbet som finansanalytiker innen fusjon og oppkjøp hos Saga Corporate Finance AS og som revisor hos BDO. Han har en mastergrad i finansøkonomi fra NHH, og en bachelor i bedriftsøkonomi fra Trondheim Business School.

Sindre Sørbye

Porteføljeforvalter (Partner)

Sindre har jobbet i finanssektoren siden 1996 og begynte i Arctic Asset Management i 2016. Sindre begynte som sjefsanalytiker ved Orklas finansavdeling før han ble en del av Orklas investeringsavdeling. Fra 2006 gikk han over i rollen som porteføljeforvalter med fokus på nordiske, samt asiatiske aksjer. I 2012 var Sindre en av Solstens grunnleggere, hvor han jobbet som porteføljeforvalter for Solstens nordiske og norske aksjefond.

I 2016 ble Solsten kjøpt av Arctic Asset Management, hvor Sindre og hans team fortsatte i rollen som porteføljeforvaltere. Sindre har en MSc i Internasjonal Business fra Manchester Business School, en MBM fra Handelshøyskolen BI. han er autorisert porteføljeforvalter fra Norsk Finansanalytikers Forening/NHH.

Les mer

Tore Mengshoel

Porteføljeforvalter (Partner)

Tore har jobbet med investeringer siden 1997 og startet i Arctic Asset Management i 2016. Etter fire år hos konsulentselskapet McKinsey & Co jobbet Tore i ti år med ventureinvesteringer innen teknologi hos Teknoinvest. Etter dette begynte han som porteføljeforvalter i Orkla Investment Division, og ble derfra med videre til investeringsteamet til Solsten i 2012. I 2016 ble Solsten kjøpt av Arctic Asset Management, hvor Tore og teamet fortsatte i rollene som nordiske porteføljeforvaltere.

Tore har en MSc i datateknikk fra NTNU og en MBA fra INSEAD.

Les mer

Ole E. Dahl

Porteføljeforvalter (Partner)

Ole har erfaring fra finanssektoren siden 1990, hvorav 16 år i Orklas investeringsdivisjon som porteføljeforvalter og analytiker. Ole, Tore og Sindre var i 2012 blant grunnleggerne av Solsten AS med forvaltning av et nordisk og et norsk aksjefond. Fondene ble overtatt av Arctic Asset Management i 2016 hvor teamet fortsetter forvaltningen av fondene. Ole har dessuten vært investeringsdirektør i Avanse Forvaltning og finansanalytiker i Fondsfinans.

Før 1990 fikk han 6 år med industriell erfaring i Norsk Hydro. Ole har en mastergrad i siviløkonomi fra Norges Handelshøyskole (NHH). .

Les mer

Kay-Erik Mamre-Johansen

Porteføljeforvalter

Kay-Erik jobbet som Senior Portfolio Manager i Strawberry Capital (2009-2020) før han ble ansatt som porteføljeforvalter i Arctic Asset Management. Han startet i Strawberry Capital som Trainee i 2009 før han ble analytiker og deretter porteføljeforvalter. Han har tidligere hatt internship i analyseavdelingen til Arctic Securities. Kay-Erik har en MSc i Business Administration fra BI Norwegian Business School med en major i finans.

Trond Tømmerås

Porteføljeforvalter (Partner)

Trond har erfaring fra finansmarkedene siden 1989. Han er partner og renteforvalter i Arctic Asset Management, og var blant annet med å starte selskapet i 2010. Han har tidligere jobbet for Alfred Berg (1998-2010) som porteføljeforvalter og leder av det norske rentefondteamet og taktisk eiendomsallokeringsteamet, hvor han blant annet ble tildelt Lipper Fund Awards flere ganger for beste NOK-nominerte rentefond.

Han har tidligere jobbet for Storebrand som rentefondsforvalter og for Fokus Bank som renteanalytiker/forhandler. Trond har en BSc (Hon) fra University of Warwick og M.A. fra University of Reading, og er også en sertifisert europeisk finansanalytiker (AFA).

Les mer

Cathrine Foyn

Porteføljeforvalter og Partner

Cathrine har erfaring fra finansmarkedene siden 1991. Cathrine var med å starte Arctic Asset Management i 2010, før hun i 2015 i en kort periode gikk inn i rollen som Investeringsdirektør for Protector Forsikring. Cathrine har tidligere erfaring fra Alfred Berg, Braathens Safe, Christiania Fonds og Oslo Børs. Hun er utdannet ved Handelshøyskolen BI og er Autorisert Renteanalytiker (NFF).

Vegard Kjølhamar

Analytiker / Porteføljeforvalter

Vegard startet i Arctic Asset Management i februar 2019. Han jobbet tidligere i DNB som trainee og kredittanalytiker i DNB Markets (2013-2019). Han har en MBA fra University of Colorado og er CFA® charterholder..